In Griekse sferen, upcycled!

zijn het geen beauty's?In Griekse sferen. Om de Griekse economie te stimuleren, ben ik een week op het schiereiland, de Pilion geweest. ūüôā Alle gekheid op een stokje, het was heerlijk om mijn daar wonende familie te zien. Al pratende kwam het natuurlijk op zeepmaken. Dat kunnen de Grieken goed. En dan vooral zeep van olijfolie. Meestal gemaakt in kleine fabrieken.

Het was ook erg leuk om een ambachtelijke zeepmaker te ontdekken en met hem over het vak te praten. Over het interview met Nikos Dovas kun je lezen in dit bericht. Mijn nicht ontdekte in een winkeltje wat zeep en die bracht ze voor me mee. Dat bleken twee heel mooi gekleurde stukken gietzeep (glycerinezeep) te zijn. Mooi in de groenblauwe kleuren van de zee!

Meteen drong zich het idee op om er een nieuwe creatie van te maken. Maar ik moest toch echt wachten tot ik weer thuis was! En eerst een nieuwe, rechthoekige mal maken. Al jaren zelf geen hamer en spijker gehanteerd (laat staan schroeven..). Met een paar spijkers scheef en het multifunctionele en onmisbare duct tape… toch een handige mal in elkaar geprutst.

Upcycled zeep

Het magische moment dat het uit de mal mag.. altijd bijzonder. ¬†Weer een kindje erbij. Genaamd:¬†het Holiday in Greece. In het Engels zeggen ze het zo mooi: ‘upcycled’. dat wil zeggen iets nieuws maken van iets wat al bestaat. Oftewel hergebruiken, maar dan op een bijzondere manier. Recyclen, maar dan Up!

Zoals de meeste zepen van SoapZ is deze ‘Cold Process’ gemaakt. Olie iets warm, gemengd met loog en daarna in de mal. Ze mocht rustig afkoelen. De zeep ruikt naar honing en caramel, net zo zoet als het griekse gebak. Een heerlijke geur!

Delen is fijn!

2 comments

  1. In het echt is de zeep nog mooier en hij ruikt heerlijk! Prachtige andere zepen gezien! Het bierzeep is geweldig, net een glaasje bier met schuim! Ben er weg van!
    Henriette

  2. Carola schreef:

    Dank je wel! De bierzeep is een project voor de slijter, zie het vorige blogbericht. Die moet nog minimaal vier weken rijpen! Ik ga snel nog een nieuwe versie maken die later ook in de shop komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand